Letjelišta

GREDA - Letjelište Greda se nalazi u općini Hrvace udaljenoj od Splita 40-tak km prema Zagrebu državnom cestom D 1. Do starta dolazimo skretanjem sa ceste D 1 u Hrvacama prema naselju Bitelić iznad kojeg se nalazi brdo velika Greda na kojem je start. Sletište je u selu Ćurkovići u Biteliću te je udaljeno od starta svega 3,5km. Na start dolazimo asfaltnim putem. Svako letenje treba najaviti operatoru letjelišta na mob 099 698 61 82-Jerko Odžak. Start je orijentiran u smijeru jugo-jugozapad nadmorske visine 820m i visinske razlike 360m.

SVILAJA Letjelište Svilaja se nalazi također u općini Hrvace i orijentiran je u smijeru sjever-sjevero istok,nadmorske visine 1250m i visinske razlike 900m.Na start se dolazi dijelom asfaltnim putem dijelom makadamskim putem dobre kvalitete.Na start dolazimo skretanjem suprotno od mjesta skretanja za gredu i vozimo cestom do sela Zelovo i tada desno skrećemo za Svilaju.Od mjesta skretanja do starta vozimo cca 15-tak min i start je odmah povrh makadamskog puta,hodnjom cca-3min.Za ovo letenje obavezno se javiti operatoru i NE LETJETI AKO JE BURA!!!!


OMIŠ - Letjelište Omiš se nalazi u mjestu Borak u gradu Omišu.Do starta se dolazi skretanjem sa jadranske magistrale u Omišu kod vatrogasnog doma lijevo i vožnjom asfaltnim putem do mjesta Borak zaseok Pešići gdje će mo naići na oznaku letjelišta Sveti Ivan Krstitelj.Sletište je ogromana livada s druge strane rijeke Cetine uz nogometno igralište ili alternativa na gradsku plažu,paziti jer je u ljetnim mjesecima je puna kupača.Na slijetanje uvijek dolaziti sa dovoljnom visinom iznad mora, nikako sa strane grada jer možemo očekivati turbulenciju uzrokovanu rotorom,Start je orijentiran u smijeru zapad,nadmorske visine 230m. u Omišu taj vijetar puše pretežno u poslijepodnevnim satima.Prije početka letenja javiti se operatoru letjelišta Jerku Odžaku i vlasniku poletišta Peri Pešiću.

Pristupnica za članstvo

XC DALMATIAN OPEN 2017

Prijavljeni / Pilots Signed in

 

No. Pilot Club
1 Jerko Odžak Carpe Diem
2 Zeljko Ovuka Ares Beograd
3 Igor Eržen KJP Krokar
4 Sylvia STEFFAN Sportverein Mojo
5 Bernd Humpl Sportverein Mojo
6 Josip Vučić Paragliding Ljubuški
7 Darko Medić Ljubuški paragliding
8 Sandi Krc KJP KROKAR
9 Pavel Titov ParaTrip.eu
10 Ivica Huljek PJK Zagreb
11 Stjepan Zjačić Carpe Diem
12 Andrej Sokolić Ares Beograd
13 Mirvad Zenuni Extreme Sport Sarajevo
14 Predrag Dudic Golija Raska
15 gyorgy szabo siresz
16 Slaviša Lazarević None
17 Pavel Wilk G303
18 Konstantin Rakic Airdrenaline
19 Rafal Cypcar Grupa 303
20 Tomaž Toplak KL Vrhniika
21 Anna Latko PSP
22 Przemysław Czerwiński Psp
23 David Šiljeg Paragliding Ljubuški

Pravilnik o preletima

Partner Links

Statistika


Posjeta danas:62
Posjeta jucer:95
Ukupno:60887