Letjelišta

GREDA - Letjelište Greda se nalazi u općini Hrvace udaljenoj od Splita 40-tak km prema Zagrebu državnom cestom D 1. Do starta dolazimo skretanjem sa ceste D 1 u Hrvacama prema naselju Bitelić iznad kojeg se nalazi brdo velika Greda na kojem je start. Sletište je u selu Ćurkovići u Biteliću te je udaljeno od starta svega 3,5km. Na start dolazimo asfaltnim putem. Svako letenje treba najaviti operatoru letjelišta na mob 099 698 61 82-Jerko Odžak. Start je orijentiran u smijeru jugo-jugozapad nadmorske visine 820m i visinske razlike 360m.

SVILAJA Letjelište Svilaja se nalazi također u općini Hrvace i orijentiran je u smijeru sjever-sjevero istok,nadmorske visine 1250m i visinske razlike 900m.Na start se dolazi dijelom asfaltnim putem dijelom makadamskim putem dobre kvalitete.Na start dolazimo skretanjem suprotno od mjesta skretanja za gredu i vozimo cestom do sela Zelovo i tada desno skrećemo za Svilaju.Od mjesta skretanja do starta vozimo cca 15-tak min i start je odmah povrh makadamskog puta,hodnjom cca-3min.Za ovo letenje obavezno se javiti operatoru i NE LETJETI AKO JE BURA!!!!


OMIŠ - Letjelište Omiš se nalazi u mjestu Borak u gradu Omišu.Do starta se dolazi skretanjem sa jadranske magistrale u Omišu kod vatrogasnog doma lijevo i vožnjom asfaltnim putem do mjesta Borak zaseok Pešići gdje će mo naići na oznaku letjelišta Sveti Ivan Krstitelj.Sletište je ogromana livada s druge strane rijeke Cetine uz nogometno igralište ili alternativa na gradsku plažu,paziti jer je u ljetnim mjesecima je puna kupača.Na slijetanje uvijek dolaziti sa dovoljnom visinom iznad mora, nikako sa strane grada jer možemo očekivati turbulenciju uzrokovanu rotorom,Start je orijentiran u smijeru zapad,nadmorske visine 230m. u Omišu taj vijetar puše pretežno u poslijepodnevnim satima.Prije početka letenja javiti se operatoru letjelišta Jerku Odžaku i vlasniku poletišta Peri Pešiću.

DALMATIAN OPEN 2018

Pristupnica za članstvo

Pravilnik o preletima

Partner Links

Statistika


Posjeta danas:63
Posjeta jucer:63
Ukupno:65789